Kotimaiset ARE ja Parking Energy yhdistävät voimansa sähköautojen latausratkaisuissa - Parking Energy

Kotimaiset ARE ja Parking Energy yhdistävät voimansa sähköautojen latausratkaisuissa

25.06.2024 Uutiset

Talotekniikkayritys ARE ja sähköautojen lataamisen edelläkävijä Parking Energy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa kattavat sähköautojen latausratkaisut suunnittelusta ylläpitoon. Yhdessä yhtiöt pystyvät auttamaan kiinteistöomistajaa vastaamaan uuteen lakiin, joka velvoittaa toimitilakiinteistöt varustamaan parkkipaikkansa sähköauton latauspaikalla ennen vuotta 2025.

Sähköauton latauspiste tulee pakolliseksi toimitilakiinteistöissä

Uusi laki velvoittaa toimitilakiinteistöt varustamaan parkkipaikkansa sähköauton latauspaikalla ennen vuotta 2025. Velvoite koskee Suomessa useita kymmeniä tuhansia toimitiloja. Kun kiinteistöllä on yli 20 parkkipaikkaa, pitää rakennuttaa vuodenvaihteeseen mennessä vähintään yksi latauspaikka.

”Sen lisäksi, että sähköautojen latausmahdollisuuden tarjoaminen on lakisääteinen velvollisuus, niin se parantaa kiinteistön houkuttelevuutta, kasvattaa vuokratuloja ja kiinteistön arvoa. Kotimaisina toimijoina Parking Energy ja ARE pystyvät tarjoamaan joustavat ja luotettavat latausratkaisut läpi Suomen”, kertoo Parking Energyn kaupallinen johtaja Kari Levänen.

Perusteellinen suunnittelu on tärkeää sähköautojen latausratkaisuissa, jotta vältytään mahdollisilta yllätyksiltä. Ammattilainen ymmärtää kiinteistön kokonaissähköistyksen.

”Yksi yleinen virhe on se, että latauslaitteen käyttötarkoitusta ei ole tarkkaan mietitty, jolloin voidaan päätyä laitteeseen, jossa ei ole omia käyttötarpeita tukevia ominaisuuksia. Latausratkaisujen suunnittelussa ensisijaisen tärkeää on ymmärtää koko kiinteistön sähköistyksen tilanne ja minkä verran sähkötehoa on käytettävissä autonlatausta varten”, muistuttaa ARE:n yksikönjohtaja Ismo Anttonen.

Mitä yhteistyö tarkoittaa asiakkaille?

Laaja valikoima latauslaitteita: Parking Energy tarjoaa pysäköinti alueille kattavan valikoiman laitteita tavallisesta piharasiasta uusimmalla teknologialla varusteltuun T2Max AC-latausasemaan, josta löytyy Type 2 että tavalliset pistorasiatkin. Parking Energyn patentoitu ja helposti skaalattava pikaliitinratkaisu mahdollistaa myös vaivattoman ja nopean latauspisteiden lisäämisen latausvalmiuteen liikenteen sähköistyessä. Parking Energyn tuotteet ovat Suomessa ja Suomen oloihin kehitettyjä, tulevaisuusvarmoja sekä luotettavia. Yhteistyön myötä myös Enersensen pika- ja suurteholatausjärjestelmiä (DC) voi tilata samaan latauskenttään.

Huoleton operointi ja huolto: ARE:n ja Parking Energyn yhteistyökumppanit, kuten Evenli, tarjoavat latauskentille eri latausoperointiratkaisuja. Operointipalvelut tukevat erilaisia hinnoittelumalleja, kuten kulutuspohjaista hinnoittelua, kiinteää kertamaksua tai aikaperusteista laskutusta. Sähköauton lataajan on mahdollista maksaa mobiilisovelluksella, maksuavaimenperällä, tavallisella pankkikortilla maksupäätteellä tai erillisellä maksukioskilla.

Joustava rahoitus: Tarjoamme yhteistyökumppanimme kautta joustavat rahoitusratkaisut, jotka voidaan räätälöidä tarpeiden mukaan. Latauslaitteiden hankintaan on mahdollista hyödyntää leasing-rahoituspalvelua, jolloin voit hankkia niin laitteet kuin niihin liittyvät palvelut kiinteällä kuukausiveloituksella. Rahoitusratkaisujemme avulla yrityksesi voi investoida uusiin laitteisiin, sitomatta pääomaa suuriin kertainvestointeihin tai kuormittamatta maksuvalmiutta.

Tämä yhteistyö tuo lisää vaihtoehtoja ja helpottaa sähköautojen latausratkaisujen toteuttamista.

Lue Aren tiedote aiheesta.

ARE on Suomessa perustettu perheyritys, jolla on yli sadan vuoden kokemus talotekniikasta. Tarjoamme ratkaisuja ja palveluita kiinteistön koko eliniälle aina uudiskohteiden talotekniikkaurakoinnista, ylläpitoon ja huoltoon, modernisointiin ja korjausrakentamiseen. Työskentelemme tiiviisti yhdessä asiakkaidemme kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut, oli kyseessä sitten toimisto, kauppakeskus, hotelli, sairaala, asuinkiinteistö tai teollisuuslaitos. Panostamme älykkääseen talotekniikkaan, jolla varmistamme asiakkaillemme energiatehokkaat tilat ja tilojen loppukäyttäjille miellyttävät sisäolosuhteet, kustannustehokkaasti toteutettuina. ARE:lla on yhteensä noin 3 300 työntekijää Suomessa ja Ruotsissa, ja sen liikevaihto on noin 460 miljoonaa euroa. ARE on osa Conficap-konsernia. www.are.fi

 

PYYDÄ TARJOUS