Rakennuslehti: Traficomilta tärkeä muistutus julkisyhteisöille: Takaraja lakisääteisten latauspisteiden asennuksille lähestyy - Parking Energy

Rakennuslehti: Traficomilta tärkeä muistutus julkisyhteisöille: Takaraja lakisääteisten latauspisteiden asennuksille lähestyy

20.05.2024 Uutiset

Parking Energyn kaupallinen johtaja Kari Levänen (vas.) ja Enersensen myyntipäällikkö Tomi Sydänmaa esittelevät yritystensä latausratkaisuja, jotka vastaavat joustavasti myös julkisyhteisöjen tulevaisuuden tarpeisiin.

Rakennuslehti: Traficomilta tärkeä muistutus julkisyhteisöille: Takaraja lakisääteisten latauspisteiden asennuksille lähesty

Julkisyhteisöt voivat hankkia Sarastian puitejärjestelyn kautta Parking Energyn ja Enersensen kustannustehokkaan latausjärjestelmän. Se vastaa myös tulevaisuuden tarpeisiin.

 

Uusi laki velvoittaa julkishallinnon kiinteistönomistajat asentamaan vuoden 2024 loppuun mennessä vähintään yhden sähköauton latauspisteen ei-asuinkäytössä oleviin rakennuksiin, joiden yhteydessä on yli 20 pysäköintipaikkaa. Latauspisteessä tulee olla Type 2- ja/tai CCS-tyyppinen liitin.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom muistutti asiasta maaliskuussa ja kiirehtii julkisyhteisöjä täyttämään lakisääteisen velvoitteensa latauspisteiden asentamisesta.

”Asennusvelvoite koskee muun muassa useita kuntien ja seurakuntien rakennuksia. Rakennuksen omistajan on huolehdittava siitä, että asennusvelvoite täyttyy. Liikenne- ja viestintävirasto aloittaa latauspisteiden valvonnan heti vuoden 2025 alusta alkaen”, kertoo asiantuntija Jouni Tanskanen Traficomin tiedotteessa.

Julkisyhteisöt voivat hyödyntää latausratkaisujen hankkimisessa talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelukumppani Sarastian puitejärjestelyä, jossa mukana olevilla julkisyhteisöillä on mahdollisuus hankkia latausratkaisuja sekä niihin liittyviä urakointi- ja asennuspalveluita suoraan kilpailutuksen kautta valituilta toimittajilta.

Parking Energy on yhdessä Enersensen kanssa yksi Sarastian puitejärjestelyn kolmesta toimittajasta. Puitejärjestelyssä mukana oleminen mahdollistaa sen, että Enersensen pika- ja suurteholatausjärjestelmä (DC) ja Parking Energyn peruslatausjärjestelmät (AC) ovat tilattavissa erikseen tai yhdessä asennettuina koko maassa.

Parking Energyn kaupallinen johtaja Kari Levänen kertoo, että Parking Energyn latausjärjestelmä on suunniteltu skaalattavaksi asiakkaan tarpeiden mukaisesti liikenteen sähköistyessä.

”Parking Energyn innovatiivinen pikaliitinratkaisu mahdollistaa vaivattoman ja nopean latauspisteiden lisäämisen ennalta rakennettuun latausvalmiuteen. Pikaliittimeen voi valita laitteita lämmitysrasiasta markkinoiden edistyksellisimpään AC-latausasemaan. T2Max-latauslaitteemme on Suomessa ja Suomen oloihin kehitetty tulevaisuusvarma ja luotettava latauslaite”, Levänen kertoo.

Enersensen myyntipäällikkö Tomi Sydänmaa kertoo, että Enersensen suurteholatauslaitteessa yhdistyy vahva kokemus laitteiden asennuksista, käyttöönotoista ja huoltotoimenpiteistä sekä kokonaisvaltainen ymmärrys latauksesta liiketoimintana.” Lisäksi tuotteella on avainlippu merkkinä kotimaisuudesta.

”Tarvittaessa toimitamme valmiin kokonaisuuden aina kohteen kartoituksesta laitteiden käyttöönottoon asti. Elinkaarikustannusten osalta tarkoituksenamme on tarjota paras mahdollinen suurteholatauslaite markkinoille.”

 

Linkki Rakennuslehden artikkeliin: https://www.rakennuslehti.fi/mainos/traficomilta-tarkea-muistutus-julkisyhteisoille-takaraja-lakisaateisten-latauspisteiden-asennuksille-lahestyy/