Parkkisähkö keräsi kolme miljoonaa euroa kasvun rahoittamiseen - Parking Energy

Parkkisähkö keräsi kolme miljoonaa euroa kasvun rahoittamiseen

01.02.2021 Uutiset

Parkkisähkön ydintiimi tuo sähköautojen latauspalvelua vauhdilla suuriin kiinteistöihin.

Parkkisähkö Oy:n latauspisteille on vahvaa kysyntää, kun sähköautojen ja ladattavien hybridien suosio kasvaa roimasti. Suomeen tarvitaan laajasti latauspisteitä, jotta sähköä tarvitsevien autoilijoiden liikkuminen sujuisi helposti. Parkkisähkö vahvisti rahoitusasemaansa tuotantomäärien nostamiseksi ja kasvun vauhdittamiseksi.

Kysyntää latauspisteille tuo ladattavien ajoneuvon myynnin kasvun lisäksi EU:n energiatehokkuus-direktiivi, joka tulee edellyttämään taloyhtiöiltä ja parkkipaikoilta sähköautojen latausvalmiuden hankkimista.

Parkkisähkö keräsi yli kolmen miljoonan euron pääomat vuoden 2020 aikana. Ehrnroothien Atine Group Oy ja Turret Oy nousivat Parkkisähkön suurimmiksi sijoittajiksi ja omistajiksi. Osakepääoman korotuksiin osallistuivat myös useat muut yhtiön osakkaat.

”Kolmen miljoonan euron omanpääomanehtoiset panokset mahdollistavat yrityksen määrätietoisen kasvun, teknisen kehityksen jatkuvuuden sekä palveluiden kehittämisen”, sanoo toimitusjohtaja Kari Laine.

Ladattavien autojen määrä kasvoi viime vuonna Suomessa roimasti. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin mukaan sähköautojen ensirekisteröintimäärä nousi 124 prosenttia ja ladattavien hybridien 122 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Ladattavien hybridien tai sähkökäyttöisten henkilöautojen osuus kaikista henkilöautojen ensirekisteröinneistä oli vuonna 2020 jo 20 prosenttia.

”Tämä tietää väistämättä kysynnän kasvua myös latauspisteille Suomessa, eikä sähköautojen suosion kasvu näytä pysähtyvän. Panostamme tänä vuonna erityisesti suurten projektien sujuvaan toteutukseen sekä asiakaspalveluun”, sanoo Laine.

Parkkisähkö Oy on suomalainen sähköautojen latauspalveluja tarjoava yritys. Parkkisähkö on kehittänyt sähköautojen latausteknologiaa ja niihin liittyviä tietojärjestelmiä jo viiden vuoden ajan. Parkkisähkö tarjoaa avaimet käteen – periaatteella sähköautojen latauksen kokonaisratkaisuja kiinteistöissä. Parkkisähkö toimittaa teknologiaa lisenssipartnereille ja latauslaitevalmistajille Suomessa ja ulkomailla.

Tilaa lehdistötiedotteet suoraan sähköpostiisi Parkkisähkön STT Info mediaportaalista täältä.

Lisätietoja:

Kari Laine
Toimitusjohtaja
Puh. 050 444 9151
kari.laine@parkkisahko.fi

Mikko Summala
Viestintä ja kansainväliset projektit
Puh. 040 640 3136
mikko.summala@parkkisahko.fi